Πως λειτουργεί το σύστημα EasyBike Hotel

1. Εγγραφή στην υπηρεσία
Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες αρχικά κατεβάζουν την εφαρμογή Easybike στο κινητό τους τηλέφωνο από την ειδική σήμανση που αναγράφεται στο ποδήλατο. Μόλις ανοίξουν την εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, το λογισμικό θα τους ζητήσει να ταυτοποιήσουν τον αριθμό του τηλέφωνο τους καθώς και να συνδέσουν την πιστωτική τους κάρτα ή άλλη μέθοδο πληρωμή (paypal / viva). Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία (που πραγματοποιείται μόνο μια φορά), είναι έτοιμοι για να παραλάβουν ένα ποδήλατο.
*Οι ίδιες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες και από την ειδική σελίδα του ξενοδοχείου στο internet.

2. Παραλαβή Ποδηλάτου
Οι πελάτες, αφού έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στην υπηρεσία, πλησιάζουν το ποδήλατο και μέσα από την ειδική εφαρμογή "σκανάρουν" το QR Code.  Η ηλεκτρονική κλειδαριά ανοίγει αυτόματα και το ποδήλατο είναι έτοιμο για χρήση.

3. Κλείδωμα Ποδηλάτου
Κατά την επιστροφή του ποδηλάτου, οι χρήστες χρησιμοποιώντας και πάλι την εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο κλειδώνουν την ηλεκτρονική κλειδαριά και η μίσθωση σταματά. 

4. Αυτόματη Χρέωση Υπηρεσίας
Με την χρήση του λογισμικού και της ειδικής εφαρμογής, υπολογίζεται αυτόματα ο χρόνος χρήσης του ποδηλάτου και η τελική χρέωση πραγματοποιείται σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του συστήματος.

Από τι αποτελείται το Easybike Hotel;

Το σύστημα EasyBike Hotel περιλαμβάνει:

  • Ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα ειδικής ανθεκτικής κατασκευής κατάλληλα για μίσθωση και χρήση σε αστικό ιστό.
  • Λογισμικό διαχείρισης μισθώσεων

Για τους πελάτες του EasyBike Hotel δημιουργείται και μια ιστοσελίδα προώθησης και περιγραφής λειτουργίας του συστήματος (landing page) χωρίς πρόσθετο κόστος.

Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν:  

  • Κράνη
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης